MW Ivöstrand AB • Bromölla

Sijoita Fullt uthyrd fastighet värderad till 70 mkr

Ett fastighetsbolag belånar nu en hyresfastighet, värderad till ca 70 mkr, i Bromölla kommun i Skåne. Bolaget ingår i en koncern med fokus på att bygga, äga och förvalta hyresrätter och det befintliga beståndet omfattar ca 100 bostäder. Lånet löper upp till 18 mån med 8% årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.
Bromölla Fiolen 1 under byggnationstiden i 2017
Bromölla Fiolen 1 under byggnationstiden i 2017

Yleiskatsaus

Ett fastighetsbolag belånar nu en fullt uthyrd fastighet i Bromölla i syfte att möjliggöra fortsatt expansion av verksamheten. Bolaget ingår i en koncern med fokus på att bygga, äga och förvalta hyresrätter främst i Mellansverige men även i Norrland och Skåne. I dagsläget omfattar beståndet totalt ca 100 bostäder, och 2 500 kvm utgörs av lokaler. De årliga hyresintäkterna uppgick till ca 8,5 mkr under 2021.

Den aktuella hyresfastigheten består av 52 bostäder i den eftertraktade stadsdelen Ivöstrand i Bromölla. Låntagaren uppförde bostäderna under 2017, alla lägenheter har sjöutsikt över Ivösjön och Bromölla centrum ligger på några minuters gångavstånd. Uthyrningsgraden har sedan färdigställandet legat på 100% med endast kortare perioder med en ledig lägenhet. Fastigheten värderas till ca 70 mkr (värdetidpunkt april 2022) med en direktavkastning om ca 5,7%.

Bolaget lånar nu in upp till 11 mkr för fortsatt expansion. Lånet planeras att återbetalas genom bankfinansiering alternativt genom intäkterna från koncernens andra pågående utvecklingsprojekt. Lånet löper upp till 18 mån med 8% årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fullt uthyrd fastighet

  • Koncern med stabilt kassaflöde

  • Fastighetspant

Rahoituskierroksen kesto yhteensä 4 päivää
11 100 000 SEK
Sijoittajien lukumäärä
92
Sijoitustyyppi
Laina
Juoksuaika
Upp till 18 mån
Vuotuinen tuottotavoite
8%
Minimisijoitus
30 000 SEK
Lainan numero
#22150-1

Projekti on päättynyt, eikä varauksia oteta enää vastaan.