Atty Construction AB • Helsingborg

Invester i Fastighetskonvertering 8 min från centrum

En fastighetsutvecklare genomför en konvertering av en industrifastighet i Ödåkra, utanför Helsingborg. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare äger en industrifastighet i tätorten Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Bolaget arbetar i nuläget med att utveckla och anpassa den före detta spritfabriken för nya hyresgäster som idag innefattar butiker, restauranger och även bostäder. Anpassningen för de kontrakterade hyresgästerna beräknas slutföras våren 2020 och därmed uppskattas fastighetens värde till ca 70 mkr. De årliga hyresintäkterna beräknas uppgå till ca 8,76 mkr, med ett driftnetto om ca 5,4 mkr. Dessutom finns möjlighet till högre driftnetto genom uthyrning av de vakanta lokalerna. Fastigheten har i befintligt skick värderats till ca 62 mkr och direktavkastningen uppgår därmed till ca 8,7 %.

Bolaget lånar nu in upp till 5 mkr i en andra kapitalresning för att finansiera fortsatt ombyggnation och hyresgästanpassning av fastigheten. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i fastighet samt proprieborgen.

Projektets styrkor

  • Fastighetspant
  • Värde om 62 mkr med 66 % belåning
  • Prioriterat utvecklingsområde

Rejst kapital
5 020 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
110
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 18 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#19149-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.