Invester i Nyproducerede ejerlejligheder i Nykvarn.

Stockholms len

Invester i opførelsen af 24 ejerlejligheder i Nykvarn syd for Stockholm. Lånet løber op til ca. 18 måneder med 10 % årlig rente og sikres med ejendomspant, aktiepant samt selvskyldnerkaution.

Översikt

Ett fastighetsbolag uppför nu hyresbostäder i Nykvarn ca 30 min söder om Stockholm. Projektet omfattar 24 hyresrätter fördelat på åtta parhus och åtta Attefallshus belägna med gångavstånd till Nykvarn station. I kommunen råder brist på bostäder och den genomsnittliga kötiden för liknande bostäder uppgår till ca 3 år.

Bygglov har beviljats och byggstart är planerad till augusti 2019. Samtliga enheter beräknas stå inflyttningsklara i september 2020 då lånet planeras att refinansieras genom ett långsiktigt banklån från välkänd bank. Projektet värderas i färdigställt skick till ca 67 mkr med en belåningsgrad om ca 69 %.

Bolaget lånar nu in upp till 15 mkr för att delfinansiera byggnationen av det aktuella projektet. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, moderbolagsborgen samt aktiepant.

Projektets styrkor

  • Fastighetspant
  • Hög efterfrågan på hyresrätter i området
  • Projektägare med lång fastighetserfarenhet