Invester i Boliger tæt ved centrum i Stockholm

Stockholm

Invester i udviklingen af fire ejendomme i forstad til Stockholms. Lånet løber over ca. 12-24 måneder med 12 % årligt afkast og sikres med ejendomspant, selvskyldnerkaution samt midler på pantsat konto.

Fasad
Fasad

Översikt

En fastighetsutvecklare planerar att uppföra ett antal bostadsrätter i populär förort i Södra Stockholm. Projektet innefattar en detaljplaneändring och besked från kommunen väntas erhållas under hösten 2018.

De fyra fastigheterna som bostäderna ska byggas på värderas i obebyggt skick till ca 130 mkr, givet att den nya detaljplanen antas och bygglov för projektet beviljas. Bolaget arbetar parallellt med alternativet att bygga enligt gällande detaljplan, vilket omfattar ett projekt om totalt 47 bostäder.

VD:n för fastighetsutvecklingsbolaget har stått bakom två återbetalda projekt via Tessin, "Renovering av sekelskiftesfastighet" och "Förvärv och ombyggnation i toppläge". Lånen återbetalades till investerarna under våren 2017.

Bolaget lånar nu in upp till 10 mkr för att refinansiera ett befintligt lån och därmed frigöra kapital för att delfinansiera det aktuella projektet. Lånet löper över ca 12 - 24 mån med 12 % årsavkastning och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt medel på pantsatt konto.

Projektets styrkor

  • 12 % årsavkastning
  • Fastighetspant
  • Företrädare står bakom två återbetalda kapitalresningar via Tessin