Invester i Byggstartat parhusprojekt med bottenpant

Lån 1
Norrtälje

En erfaren fastighetsutvecklare uppför nu två parhus i Solbacka i nordöstra delen av Norrtälje. Lånet löper upp till ca 16 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheter samt proprieborgen.

Översikt

En erfaren fastighetsutvecklare uppför nu fyra bostäder i form av två parhus i Solbacka som är en lugn och barnvänlig stadsdel i Norrtälje. Området är omgivet av stora grönområden, motionsspår samt gång och cykelvägar. Projektet har byggstartat i form av markarbete och dragning av kommunal VA och bostäderna beräknas färdigställas i mars-april 2021.

Försäljning av bostäderna har påbörjats under juli månad och totalt väntas intäkterna för projektet uppgå till ca 13,2 mkr med en belåningsgrad om 61 %. Moderbolaget, som ställer borgen för det aktuella lånet, har mångårig erfarenhet av fastighetsutveckling och redovisar en balansomslutning om ca 12,8 mkr per 2019-12-31. Ägaren av koncernen har ca 25 års erfarenhet av fastighets- och byggbranschen.

Bolaget lånar nu in upp till 4,6 mkr i en första kapitalresning för att delfinansiera byggnationen. En andra kapitalresning om ca 3,4 mkr väntas genomföras under hösten 2020. Lånet löper upp till ca 16 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Påbörjat markarbete
  • Erfaren fastighetsutvecklare