Invester i Smålejligheder i Aspudden

Stockholm

Invester i opførelsen af ejerlejligheder i populære Aspudden i Stockholm. Investeringen løber med 10 % i årligt afkast med tilbagebetaling efter 18-24 måneder.

Översikt

Ett prisbelönt bostadsutvecklingsbolag planerar att uppföra bostadsrätter i populära närförorten Aspudden i Stockholm. Bolaget har tidigare genomfört allt från exklusiva innerstadsbostäder till prisvärda bostäder utanför stadskärnan. Bland annat nominerades ett av deras projekt till Årets Stockholmsbyggnad 2017.

Teamet bakom bolaget har tidigare rest kapital via Tessin för ett nyproduktion- och ombildningsprojekt i Nykvarn, ett renoveringsprojekt i Helsingborg och en ombildning i Växjö. De två sistnämnda projekten återbetalades till investerarna under våren 2017.

Bolaget uppför nu 20 mindre bostadsrätter, endast 12 minuter från centrala Stockholm. I närområdet finns såväl grönområden som Mälaren och bostäderna byggs i nära anslutning till tunnelbana, dagis, skolor och andra serviceinrättningar.

Bostadsutvecklaren lånar nu in 15 mkr (med möjlighet till överteckning upp till 20 mkr) för att delfinansiera projektet. Lånet löper över 18 - 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i fastigheter samt moderbolagsborgen.

Projektets styrkor

  • Attraktiva små lägenheter
  • Fastighetspant
  • Två återbetalda kapitalresningar via Tessin