Atty Construction AB • Ödåkra

Invest in Unique property conversion in Helsingborg

A property developer is converting an industrial property in Ödåkra, outside Helsingborg. The loan is for up to 18 months with 10% annual interest and is secured by real estate mortgage and directly enforceable guarantee.

Översikt

En fastighetsutvecklare äger en industrifastighet i tätorten Ödåkra, strax utanför Helsingborg. Den befintliga byggnaden på fastigheten har tidigare brukats som spritfabrik och bolaget har sedan förvärvet arbetat med att utveckla och anpassa den då tomställda fastigheten för nya hyresgäster som idag innefattar butiker, restauranger och även bostäder. Teamet bakom bolaget har mångårig erfarenhet av projektutveckling och fastighetsförvaltning och koncernens totala fastighetsbestånd uppgår till ett värde av ca 95 mkr. Fastigheten i Ödåkra har i befintligt skick värderats till ca 62 mkr (värdetidpunkt 2019-05-15), med potentialen att uppgå till ett värde om 70 mkr då planerad anpassning för de kontrakterade hyresgästerna är genomförd. Inflyttning väntas slutföras våren 2020.

Bolaget lånar nu in upp till 10 mkr för att finansiera fortsatt ombyggnation och hyresgästanpassningar för fastigheten. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i fastighet samt proprieborgen.

Projektets styrkor

  • Fastighetspant
  • Värde om 62 mkr med 65 % belåning
  • Prioriterat utvecklingsområde

Capital raised
10 100 000 SEK
Repaid
Number of investors
136
Investment type
Loan
Time to maturity
18 months
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#19136-1

This project has been completed and is not available for reservations.