Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Nyproduksjon i sentrum av Örebro

Örebro

Invester i oppføring av fire andelsleiligheter pluss fire utleibare studenthybler i sentrum av Örebro. Investeringen løper med 9 % årlig avkastning med tilbakebetaling etter 5–11 måneder.

Översikt

Ett fastighetsbolag uppför fyra bostadsrättslägenheter och fyra studentrum i centrala Örebro. Fastigheten är vackert belägen vid Svartån nära Örebro Slott med promenadavstånd till Örebro Universitetssjukhus.

Projektet omfattar två lägenheter om 1 RoK som uppgår till 33 kvm, två lägenheter med 2 RoK om 53 kvm samt fyra studentrum om totalt 65 kvm med gemensamt kök. Byggstart är planerad till slutet av juli 2017.

Fastigheten ligger nära Örebro Universitetssjukhus och hyresrätterna är tänkta att hyras ut till forskare och studenter. Bristen på studentboende i Örebroregionen är mycket stor och förfrågningar på studentlägenheterna finns redan via kontakter med Örebro Universitetssjukhus.

Bostadsutvecklaren lånar nu in ca 6 mkr via bostadsrättsföreningen för att delfinansiera projektet. Lånet säkerställs med pant i fastigheten samt proprieborgen. Lånet löper över 5-11 månader med 9 % årsränta.

Projektets styrkor

  • Slutsålt projekt
  • Bottenpant i fastigheten
  • Attraktivt läge i centrala Örebro