Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Sentrale småleiligheter i Linköping

Linköping

En eiendomsutvikler oppfører et boligprosjekt på totalt 13 leiligheter av mindre størrelse, per i dag er 10 av 13 enheter solgt med bindende avtale. Løpetiden for lånet anslås til ca. 10-18 md. med 10 % årsrente, og lånet sikres med førsteprioritetspant og selvskyldnerkausjon.

Översikt

En fastighetsutvecklare genomför ett bostadsprojekt intill Stångån i centrala Linköping. Totalt uppförs 13 bostadsrätter där majoriteten av lägenheterna uppgår till 1 - 2 RoK. Bostäderna ligger på promenadavstånd från Linköpings stadskärna med butiker, restauranger och tågstation.

Rivningen av en befintlig byggnad på fastigheten har inletts och byggstart är planerad till Q2 2019. Intresset för projektet har varit stort och i dagsläget är 10 av 13 bostäder sålda med bindande förhandsavtal. Inflyttning är planerad till Q1 2020.

Bolaget lånar nu in upp till 15 mkr för att delfinansiera projektet. Löptiden för lånet uppskattas till ca 10 - 18 mån med 10 % årsränta och lånet säkerställs med bottenpant samt proprieborgen.

Projektets styrkor

  • Bottenpant i fastighet
  • 10 av 13 bostäder sålda med bindande förhandsavtal
  • Centralt läge i kommun med bostadsbrist