Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Citynære tomannsboliger i Älvsjö

Stockholm

En erfaren eiendomsutvikler oppfører fem andelsleiligheter i Älvsjö, like utenfor Stockholm sentrum. Salget pågår og i øyeblikket er tre av fem enheter solgt med bindende avtale. Tomannsboligene ventes ferdigstilt i september 2019. Lånet løper over ca. 10-16 md. med 10 % årsrente og sikres med eiendomspant, selvskyldnerkausjon og aksjepant.

Översikt

Fastighetsutvecklaren genomför ett projekt om fyra parhuslägenheter och ett studiohus i Älvsjö i södra Stockholm. Projektet har beviljats bygglov och markarbetet påbörjas inom kort. I dagsläget är tre av parhusbostäderna sålda med bindande förhandsavtal och inflyttningen planeras starta i september 2019.

Teamet bakom bolaget har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen och har genomfört ett flertal bostadsprojekt i Stockholmsområdet. De har bland annat uppfört bostadsrätter i Älvsjö där inflyttning nu pågår, och de har också ett pågående projekt i Huddinge där 29 av 30 bostäder är sålda.

Bolaget lånar nu in upp till 13 mkr för att delfinansiera projektet. Lånet löper över ca 10 - 16 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt aktiepant.

Projektets styrkor

  • Fastighetspant
  • 3 av 5 bostäder sålda med bindande avtal
  • Eftertraktat läge med sju min pendling in till Stockholm city