Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Nyproduksjon og ombygging i Mälardalen

Nykvarn

Invester i konverteringen av 21 eksisterende leieboliger til andelsleiligheter samt oppføring av et 30-talls nye andelsleiligheter på tre eiendommer i Nykvarn. Salget starter våren 2018. Investeringen løper mellom 12–18 måneder med 10 % årlig avkastning med sikkerhet i form av eiendomspant og morselskapsgaranti.

Översikt

Ett bostadsutvecklingsbolag som renoverar, konverterar samt bygger nya bostäder, planerar att uppföra nya bostäder i Nykvarn.

Bolaget har tidigare genomfört projekt i bland annat Järla Sjö där bolaget konverterade restauranglokaler till bostäder, nyproduktion på Värmdö samt stadsradhus i Aspudden i Stockholm som delfinansierades via Tessin under 2015. Utöver projektet i Aspudden har teamet även genomfört ytterligare två kapitalresningar via Tessin, ett renoveringsprojekt i Helsingborg och en ombildning i Växjö som återbetalades under våren 2017.

Bolaget har nu förvärvat tre fastigheter i centrala Nykvarn och planerar att konvertera de befintliga hyresrättslägenheterna till bostadsrätter samt renovera bostäderna till nyproduktionsstandard. I samband med konverteringen kommer bolaget också att bygga ca 30 nya bostäder.

Bolaget lånar nu in 18 mkr för att delfinansiera projektet. Lånet löper över 12 - 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i fastigheter samt moderbolagsborgen.

Projektets styrkor

  • Prisvärda bostäder
  • Säkerhet i fastigheter i Aspudden utanför Stockholm
  • Två återbetalda kapitalresningar via Tessin