Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Leieboliger med sentrumsnær beliggenhet

Södertälje

En boligutvikler gjennomfører et prosjekt på totalt 30 leieboliger med sentrumsnær beliggenhet i Södertälje. Lånet løper over ca. 6-8 md. med 11 % årsrente og sikres med pant i tomterett, annenhåndspant i aksjer samt selvskyldnerkausjon.

Översikt

Fastighetsutvecklaren uppför ett bostadsprojekt om totalt 30 hyresrätter i Södertälje, där den genomsnittliga kötiden för liknande bostäder uppgår till ca 4 - 6 år. Markarbetet är genomfört och produktionen av husmodulerna har påbörjats. Projektet väntas färdigställas under augusti 2019.

Lånet planeras att refinansieras genom ett långsiktigt banklån från välkänd bank efter färdigställandet. Projektet värderas i färdigställt skick till ca 57 mkr med en belåningsgrad om ca 53 %.

Bolaget lånar nu in upp till 15 mkr för att delfinansiera färdigställandet av projektet. Den första deletappen av projektet finansierades delvis genom en kapitalresning via Tessin. Lånet löper över ca 6 - 8 mån med 11 % årsränta och säkerställs med pant i tomträtt, andrahandspant i aktier samt proprieborgen.

Projektets styrkor

  • Hög efterfrågan på hyresrätter i området
  • Pant i tomträtt
  • Centrumnära läge