Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invester i Alpinnære boliger i de svenske fjellene

Idre

En eiendomsutvikler gjennomfører et prosjekt på totalt 22 andelsleiligheter i Idre, Dalarna der 50 % av boligene er solgt med bindende forhåndsavtale. Lånet løper over ca. 12-24 måneder med 12 % årsavkastning og sikres med eiendomspant, aksjepant, selvskyldnerkausjon og begrenset personlig kausjon.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför 22 bostadsrätter med pistnära läge i Idre Himmelfjäll, en nyetablerad skidanläggning som öppnar under december 2019. Byggnationen är långt framskriden där markarbetet är slutfört, samtliga plattor är gjutna och tre huskroppar med sex bostäder är resta.

Elva av 22 bostadsrätter är sålda med bindande förhandsavtal och inflyttning påbörjades under januari 2019. Det råder stor efterfrågan på bostäder i området och uppskattningsvis saknas ca 2 000 sängplatser i samband med att Idre Himmelfjäll öppnar om ett knappt år.

Bolaget lånar nu in 11 mkr för att delfinansiera färdigställandet av projektet. Lånet löper över 12 - 24 mån med 12 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, aktiepant, proprieborgen och begränsad personlig borgen.

Projektets styrkor

  • 50 % sålt - inflyttning påbörjad
  • Fastighetspant
  • Personlig borgen