Sijoita Suositun liikekeskustan muutostyöt

Uumaja

Sijoita kiinteistöön, jossa on kahden vuoden jatkuva vuokrasopimus. Kiinteistö muunnetaan myymälöiksi, näyttelytiloiksi ja tukkutoimintaan soveltuviksi tiloiksi. Kiinteistössä on jännittävä pohjaratkaisu, ja se sijaitsee Ruotsin suurimpiin kuuluvan liikealueen ulkoreunalla.

Fondamentor Fastigheter
Fondamentor Fastigheter

Översikt

Ett fastighetsbolag med ett fastighetsinnehav om cirka 150 miljoner kronor, utökar nu sitt bestånd i Umeå och förvärvar en fastighet i fint skick i utkanten av Stora Birk.

Stora Birk är ett komplett handelsområde med aktörer som Coop Forum, Colorama, XXL, Jula, Mio och Biltema. Området nås enkelt med bil och buss från hela staden och ligger direkt i anslutning till statsdelarna Ersboda och Mariedal.

Fastigheten är i fint interiört skick och nuvarande hyresavtal löper på i ytterligare två år med en solid hyresgäst. Lokalen har en spännande planlösning som skapar stor flexibilitet att anpassa den till en kommande hyresgäst om två år, och därigenom möjliggöra en väsentlig ökning av hyresnivån.

Fastigheten planeras att avyttras inom 3 år och därefter fördelas eventuellt överskott mellan investerarna och bolaget.

Enligt bolagets beräkningar kommer preferensaktiernas avkastning uppgå till 15 - 17 % per år under investeringen löptid, varav 3 % betalas utbetalas ut löpande årligen.

Projektets styrkor

  • Flexibel planlösning i bra läge
  • Stor möjlighet till värdeökning
  • Vinstdelning efter 3 år