Invest in Renovated apartments in the heart of Båstad

Båstad

Invest in the development of an existing property in a central location on the main street in Båstad - just a few minutes from the harbour, the tennis courts and restaurants.

Båstad
Båstad

Översikt

En fastighetsutvecklare med fokus på bostadsproduktion har förvärvat en fastighet med havsutsikt i Båstad som ska genomgå en totalrenovering och ombyggnation. Bolaget arbetar vanligtvis med fastighetsutveckling i Storstockholm men har även projekt i semesterorter med Stockholmsanknytning som Båstad och Åre.

Bolaget har förvärvat en välkänd kulturfastighet mycket centralt belägen i Båstad, endast ett par hundra meter från hamnen, tennisen och stranden. Fastigheten består av nio bostadsrättslägenheter som har genomgått - eller är under totalrenovering. Lägenheterna varierar i storlek från 60 - 105 kvm och är unika och individuellt inredda.

De lägenheter som är färdigställda hyrs idag ut av Båstad Resebyrå som föreningen har avtal med för att sköta hotellverksamheten. Uthyrningen genererar goda intäkter och har under högsäsong en beläggning på närmare 100 %.

Fastighetsutvecklaren tar nu in ett lån för att färdigställa de tre sista lägenheterna, slutföra arbetet med innergården samt förbereda för restaurangen i källaren. Lånet har en löptid om 1-2 år med säkerhet i form av aktiepant i bolaget samt proprieborgen från ägarbolag. Ränteutbetalning kommer att ske 31 december 2017. Resterande ränta utbetalas i samband med återbetalning av kapitalet.

Projektets styrkor

  • Kulturhistorisk fastighet i bästa läge
  • Kort löptid
  • Goda intäkter från lägenhetsuthyrning