Mathesa Investments AB • Trollhättan

Invest in Förvärv av fullt uthyrd fastighet

En fastighetsutvecklare planerar att utöka sitt befintliga bestånd genom ett nytt fastighetsförvärv i centrala Trollhättan. Lånet löper upp till 14 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, aktiepant samt bergränsad personlig borgen.

Översikt

En etablerad fastighetskoncern förvärvar nu en hyresfastighet i centrala Trollhättan. Fastigheten, som ligger ca 2 km från centralstationen, innefattar tre befintliga och fullt uthyrda byggnader som utgörs av 57 bostäder samt en lokal där det i dagsläget bedrivs skolverksamhet.

Marknadsvärdet för den aktuella fastigheten uppskattas till ca 55 mkr (värdetidpunkt februari 2020). Teamet bakom förvärvet har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och det befintliga beståndet värderas till ca 410 mkr efter det aktuella förvärvet. Koncernen har sedan tidigare genomfört en kapitalresning via Tessin som återbetalades till investerarna i december 2019.

Bolaget lånar nu in upp till 11 mkr för delfinansiera fastighetsförvärvet. Lånet löper upp till 14 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, aktiepant samt begränsad personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant
  • Refinansiering säkrad
  • En återbetald resning via Tessin

Capital raised
11 000 000 SEK
Repaid
Number of investors
1
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 14 mån
Annual target for return
11 %
Minimum amount to invest
100 000 SEK
Loan number
#20124-1

This project has been completed and is not available for reservations.