Bergby i Roslagen AB • Norrtälje

Invest in Utveckling av befintlig stugby i Norrtälje

En fastighetsutvecklare genomför upprustning av 12 stugor i Hallstavik inför försäljning till en bostadsrättsförening. Fastighetsägaren är väletablerad i området och äger ett fastighetsbestånd värderat till ca 150 mkr. Lånet löper upp till 24 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare har förvärvat en större fastighet i Hallstavik, Norrtälje kommun. På fastigheten finns befintliga byggnader såsom en herrgård, en hotellbyggnad, fyra villor samt en stugby med 12 enheter. Utvecklaren planerar att stycka av fastigheten inför kommande fastighetsutveckling, samt upprusta och konvertera stugbyn till en bostadsrättsförening. Renoveringen beräknas vara genomförd Q4 2020.

Till förmån för det aktuella lånet pantsätts fastigheten som i dagsläget värderas till ca 23 mkr (värdetidpunkt december 2019) med en belåningsgrad om ca 54 %. Bolaget som ställer borgen för lånet har varit verksamt i över 30 år och redovisar preliminärt en soliditet om ca 94 % per 2019-12-31.

Bolaget lånar nu in upp till 5 mkr för att finansiera renoveringen av stugorna. Lånet löper upp till 24 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant
  • Erfaren utvecklare
  • Befintligt bestånd om ca 150 mkr
Capital raised
5 000 000 SEK
Repaid
Number of investors
68
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 24 mån
Annual target for return
8 %
Minimum amount to invest
20 000 SEK
Loan number
#20191-1

This project has been completed and is not available for reservations.