Järvsö Lodge Produktion AB • Järvsö

Invest in Fastighetsförvärv för försålda fritidsboenden

En fastighetsutvecklare planerar att renovera och expandera en befintlig gästgård till ett flerbyggnadskomplex med totalt 45 bostadsrätter i centrala Järvsö. Bygglov är beviljat och 25 av 45 bostäder är sålda. Lånet löper upp till 17 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare planerar att renovera och expandera en befintlig gästgård till ett flerbyggnadskomplex med totalt 45 bostadsrätter i aktivitetsrika Järvsö. Lägenheterna kommer att vara 1-3 RoK och i dagsläget är 25 av 45 sålda med förhandsavtal. Fastigheten utgörs idag av fyra byggnader varav två kommer att renoveras och två är under rivning då de ska ersättas med nyproduktion. Bygglov är beviljat och tillträde är beräknat till december 2021.

I närområdet finns bl.a. Järvsöbadens golfbana, Järvzoo och Järvsöbacken med möjlighet till utförsåkning på vintern och cykling på sommaren. Projektet har värderats till ca 43 mkr i färdigställt skick (värdetidpunkt november 2020) med en vinstmarginal på ca 19 %.

Bolaget lånar nu in upp till 7 mkr för att förvärva fastigheten samt delfinansiera byggnationen. Den aktuella resningen är det första lyftet i ett byggkreditiv bestående av tre till fyra lyft under 2020/2021. Lånet löper upp till 17 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • 25 av 45 sålda enheter
  • Vinstmarginal ca 19 %

Capital raised
7 060 000 SEK
Repaid
Number of investors
44
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 17 mån
Annual target for return
9 %
Minimum amount to invest
30 000 SEK
Loan number
#20233-1

This project has been completed and is not available for reservations.