Fastigheden AB • Skellefteå

Invest in Företagslokaler nära Northvolts batterifabrik

Ett fastighetsbolag bygger nu 12 företagslokaler precis bredvid Northvolts batterifabrik som ligger strax utanför centrala Skellefteå. Lånet löper upp till 12 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant, proprieborgen samt begränsad personlig proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare bygger nu 12 företagslokaler i det populära industriområdet Hedensbyns företagspark strax utanför centrala Skellefteå. Lokalerna är flexibla och lämpar sig för kontor, lager eller verkstad. Markarbetet pågår och anslutningen av fjärrvärme planeras ske inom kort. Tillträde är beräknat till Q2 2021.

Värdet på fastigheten uppskattas till ca 17,5 mkr i färdigställt skick (värdetidpunkt oktober 2020) med en vinstmarginal om ca 37,7 %. Hittills har ca 1,55 mkr investerats i projektet i form av bl.a. markförvärv och projektering. 4 av 12 lokaler är bokade och marknadsföringen av resterande enheter pågår.

Bolaget lånar nu in upp till 9 mkr för att delfinansiera byggnationen. Lånet löper upp till 12 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant, proprieborgen samt begränsad personlig proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Vinstmarginal ca 37,7 %
  • Markarbetet pågår

Capital raised
9 070 000 SEK
Repaid
Number of investors
44
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
9 %
Minimum amount to invest
100 000 SEK
Loan number
#20217-1

This project has been completed and is not available for reservations.