Puronsointu Oy • Esbo • Finland

Invest in Nyproducerade bostäder i Esbo

Ett fastighetsbolag förbereder inför byggnationen av totalt 45 bostäder och 24 garageplatser i Esbo, Finland. Bygglov är beviljat och projektet väntas färdigställas under Q4 2022. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i arrenderätten, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Översikt

Investera i byggnationen av 45 lägenheter på mellan 31–47 kvm samt 24 garageplatser i stadsdelen Ängskulla i Esbo. Läget är populärt med närhet till matbutiker och andra serviceställen samt ca 500m till metro. Esbo är den andra största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. Bygglov är beviljat och byggnationen planeras starta inom kort.

Marknadsföringen av bostäderna har börjat nyligen. Färdigställandet är beräknat till Q4 2022 med en vinstmarginal om drygt 26 %. Projektet genomförs som ett RS-projekt vilket innebär att en del av byggkostnaderna finansieras av köparna i enlighet med en betalplan. Belåningsgraden (LTGDV) är därmed begränsad till ca 40 %.

Bolaget lånar nu in upp till EUR 1 450 000 för att refinansiera ett tidigare lån samt delfinansiera byggnationen. En till kapitalresning planeras genomföras under våren 2022. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i arrenderätt, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • Eftertraktat läge
  • Bygglov beviljat
  • Låg belåningsgrad

Investment target
1 450 000 EUR
Country
Finland
Number of investors
0
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
5 000 EUR

This project is cancelled and is not available for reservations.

Register account