Västerhejde Projekt AB • Gotland

Invest in Bostadsprojekt 5 min från Visby

Investera i den tredje etappen av ett pågående projekt på Gotland. Lånet löper upp till 16 mån med årliga räntebetalningar samt 10 % årsränta. Lånet säkerställs med fastighetspant, springing mortgage, proprieborgen och personlig borgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu en tredje etapp i ett pågående bostadsprojekt strax utanför Visby. Etapp 3 avser parhus om totalt 20 bostäder och bygglovsansökan är inskickad. Byggnationen planeras påbörjas under mars 2020 och projektet beräknas vara inflyttningsklart i november 2020. Totalt uppgår projektet till 100 bostäder fördelat på sex etapper och efterfrågan i området är stor.

Första etappen om 17 bostäder är färdigställd och köparna har tillrätt. I etapp 2 pågår interiört arbete och sex av 12 bostäder är sålda med bindande förhandsavtal. Bostäderna i etapp 2 väntas vara inflyttningsklara i mars 2020. Det aktuella lånet refinansierar första etappens byggkreditiv och återbetalningen av det aktuella erbjudandet planeras ske genom försäljningintäkterna från etapp 3. Vinstmarginalen för tredje etappen beräknas uppgå till ca 17. %.

Bolaget lånar nu in upp till 13 mkr för att refinansiera ett befintligt lån samt förbättra likviditeten. Lånet löper upp till 16 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, springing mortgage, proprieborgen och personlig borgen.

Projektets styrkor

  • Etapp 1 slutsåld, etapp 2 såld till 50 %
  • Byggnation i full gång
  • Fastighetspant
Capital raised
13 120 000 SEK
Repaid
Number of investors
121
Investment type
Loan
Time to maturity
upp till 16 mån
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#19165-1

This project has been completed and is not available for reservations.