Lazuli Fastigheter AB • Stockholm

Invest in Vindslägenheter nära centrala Stockholm

En erfaren fastighetsutvecklare konverterar en råvind till fyra vindslägenheter. Konverteringsarbetet är påbörjat och en lägenhet är såld med överlåtelseavtal. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i bostadsrätter samt personlig borgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare konverterar en råvind till fyra vindslägenheter i Råsunda, ca 10 min från centrala Stockholm. Totalt 440 kvm kommer att förädlas till fyra vindslägenheter på mellan 85-156 kvm. Färdigställande och tillträde är beräknat till juni 2021och i samband med detta väntas det aktuella lånet återbetalas.

I dagsläget är den största bostaden om 156 kvm såld med överlåtelseavtal och marknadsföringen av de resterande bostäderna är pågående. Det totala marknadsvärdet för de fyra bostäderna i färdigställt skick beräknas uppgå till ca 36,3 mkr (värdetidpunkt april 2020) med en belåningsgrad om ca 58 %.

Enligt plan lånar nu bolaget in upp till 6 mkr i en andra kapitalresning för att delfinansiera byggnationen av bostadsrätterna. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med pant i bostadsrätter samt personlig borgen. En tredje och sista kapitalresning väntas genomföras under 2020 i syfte att slutfinansiera byggnationen.

Investeringens styrkor

  • Erfaret team
  • Pant i bostadsrätter
  • Största bostaden har sålts

Capital raised
6 130 000 SEK
Repaid
Number of investors
89
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
30 000 SEK
Loan number
#20116-2

This project has been completed and is not available for reservations.