Nil-Group Oy • Vanda • Finland

Invest in Förvärv med bottenpant i Vanda

Ett fastighetsbolag förvärvar nu en fastighet i Vanda, strax norr om Helsingfors inför byggnation av ett radhus med 16 lägenheter. Lånet löper upp till 12 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag förvärvar nu en fastighet inför byggnation av ett radhus i Vanda, strax norr om Helsingfors. Vanda är den fjärde största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. Bygglov är beviljat och bostäderna beräknas färdigställas under Q3 2022.

Hittills har 15 av 16 bostäder bokats genom intresseanmälningar. Projektvärdet beräknas uppgå till ca 5,1 MEUR med en vinstmarginal om ca 25 %. Byggnationen finansieras delvis med försäljningsintäkterna vilket begränsar belåningsgraden till ca 14 %. Teamet bakom projektet har erfarenhet av liknande projekt i området, varav det senast genomförda projektet slutsåldes och färdigställdes under januari 2021.

Bolaget lånar nu in upp till 720 000 EUR för att delfinansiera förvärvet av fastigheten. Återbetalningen planeras ske genom försäljningsintäkterna. Lånet löper upp till 12 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bästa företräde i fastigheten
  • Eftertraktat projekt
  • Erfaren utvecklare

Capital raised in 2 days
725 000 EUR
Country
Finland
Number of investors
41
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
9 %
Minimum amount to invest
10 000 EUR
Loan number
#21127-1

This project has been completed and is not available for reservations.