NH Nordic Oy • Esbo • Finland

Invest in Slutsålt parhusprojekt i Esbo

Ett finskt fastighetsbolag uppför nu fyra parhus i Esbo, Finland. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag uppför nu fyra parhus i Esbo, strax väster om Helsingfors. Esbo är den andra största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. Stomresningen är i slutfasen och bostäderna beräknas färdigställas under Q2 2022.

Samtliga åtta bostäder är sålda och projektvärdet uppgår därmed till ca 4,86 MEUR med en vinstmarginal om ca 16 %. Byggnationen finansieras delvis genom försäljningsintäkterna från projektet vilket möjliggör en låg belåningsgrad (LTGDV) om ca 27 %. Teamet bakom projektet har tidigare genomfört kapitalresningar via Tessins dotterbolag i Finland som har återbetalats till investerarna.

Enligt plan lånar bolaget nu in upp till 800 000 EUR för att refinansiera ett tidigare lån samt delfinansiera färdigställandet av bostäderna. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, proprieborgen samt begränsad personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • Alla bostäder sålda
  • Pågående byggnation
  • Tre återbetalda lån via Groundfunding

Capital raised in 17 days
810 000 EUR
Country
Finland
Number of investors
61
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
8 %
Minimum amount to invest
5 000 EUR
Loan number
#21110-3

This project has been completed and is not available for reservations.