Fastighetsbolaget Lindström/Johansson Västra Sälen 8:17 AB • Sälen

Invest in Fastighetsförvärv med bottenpant i Sälen

En fastighetsutvecklare förvärvar en fastighet i Sälen inför byggnationen av tre parhus och fem stugor. Lånet löper upp till 12 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Översikt

Ett fastighetsbolag förvärvar nu en fastighet i Sälen inför byggnationen av totalt 14 bostadsrättslägenheter fördelade i två etapper. Den första etappen omfattar tre befintliga stugor som kommer att renoveras parallellt med uppförandet av åtta nyproducerade bostäder. Etapp 2 består av tre nybyggda stugor om ca 62 kvm. Läget är optimalt, strax norr om populära Sälfjällstorget i Lindvallen med gångavstånd till både längdskidspår, restauranger och Lindvallens stora utbud av nedfarter.

Bygglov avseende den första etappen är beviljat och byggnationen väntas starta under juni 2021. I dagsläget är tre av 11 bostäder bokade med bokningsavtal. Det aktuella erbjudandet planeras återbetalas genom försäljningsintäkterna från etapp 1 där vinstmarginalen väntas uppgå till drygt 39 %.

Bolaget lånar nu in upp till 13,4 mkr för att delfinansiera förvärvet av fastigheten samt finansiera del av byggnationen i etapp 1. Lånet löper upp till 12 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Tre signerade bokningsavtal
  • Pistnära läge

Capital raised
13 440 000 SEK
Repaid
Number of investors
114
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
11 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#21124-1

This project has been completed and is not available for reservations.