Ella Park Development AB • Täby

Invest in Förvärv med bottenpant i norra Stockholm

En fastighetsutvecklare förvärvar nu två fastigheter inför kommande byggnation av ca 35 bostadsrätter i Täby, strax norr om Stockholm. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Översikt

En erfaren fastighetsutvecklare förvärvar nu två fastigheter i Täby för att bygga ett bostadsprojekt med totalt ca 35 bostadsrätter. Projektet innefattar totalt fyra fastigheter där den första redan tillträtts och den andra kommer att tillträdas inom kort. Detta erbjudande avser förvärvet av de två resterande fastigheterna som tillträds i slutet av augusti 2020. Fastigheterna är belägna ca fem min från centrala Täby som har goda kommunikationsförbindelser till Stockholms centrum. I närområdet finns även skolor, mataffärer och butiker.

Projektet har värderats av CBRE till 125,6 mkr i färdigställt skick (värdetidpunkt 2020-06-05). Köpeskillingen för de två aktuella fastigheterna uppgår till ca 14,55 mkr där den egna insatsen från låntagaren uppgår till ca 3 mkr. Bygglov för de totalt ca 35 lägenheterna om 1-5 RoK väntas erhållas under december 2020 och säljstart sker i samband med detta. Lägenheterna planeras stå inflyttningsklara i januari 2022.

Bolaget lånar nu in upp till ca 11,6 mkr för att finansiera förvärvet av de sista två fastigheterna i projektet. En tidigare kapitalresning har genomförts för att finansiera förvärvet av de två första fastigheterna. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Erfaret team
  • Centralt läge

Capital raised in 6 days
11 690 000 SEK
Number of investors
130
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 24 mån
Annual target for return
11 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#20196-2

This project has been completed and is not available for reservations.

Register account