Invest in Fastighetsförvärv inför nyproduktion i Täby

Norra Stockholm

En fastighetsutvecklare förvärvar nu två fastigheter i Täby inför kommande byggnation av ca 35 bostadsrätter. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant samt proprieborgen.

Fastighet Täby Ella Park 8:4
Fastighet Täby Ella Park 8:4

Översikt

En erfaren fastighetsutvecklare som tidigare rest kapital via Tessin, förvärvar nu två fastigheter i attraktivt läge i Täby för att bygga ett bostadsprojekt med totalt ca 35 bostadsrätter. På fastigheterna står idag två villor som förvärvas för totalt 18,25 mkr. Fastigheterna är belägna ca fem min från centrala Täby, en populär kommun norr om Stockholm med goda kommunikationsmöjligheter samt ett av Sveriges största shoppingcenter. Projektet har värderats av CBRE till 125,6 mkr i färdigställt skick (värdetidpunkt 2020-06-05).

Projektet innefattar totalt fyra fastigheter varav detta erbjudande avser förvärvet av de två första fastigheterna som tillträds i augusti 2020. Köpeskillingen för samtliga fyra fastigheter uppgår till totalt 32,8 mkr där den egna insatsen från låntagaren uppgår till 6 mkr. Bygglov för de totalt ca 35 lägenheterna om 1-5 RoK väntas erhållas under december 2020 och säljstarten sker i samband med detta. Lägenheterna planeras stå inflyttningsklara i januari 2022.

Bolaget lånar nu in upp till ca 15 mkr för att finansiera förvärvet av de första två fastigheterna i projektet. Den aktuella kapitalresningen är den första av två resningar för att finansiera förvärvet av totalt fyra fastigheter. Lånet löper upp till 24 mån med 11 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Erfaret team
  • Centralt läge