Chilid Fastigheter AB • Lidköping

Invest in Färdigställande av efterfrågade hyresrätter

En fastighetsutvecklare uppför nu den tredje och sista etappen av ett pågående bostadsprojekt i Lidköping. Lånet löper upp till 24 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En erfaren utvecklare bygger nu 32 hyresrätter i det nya bostadsområdet Sjölunda Äng, cirka sju kilometer från centrala Lidköping. Området som ska bebyggas ligger endast ett stenkast från Vänerns strand med direkt närhet till skola, förskola, badplats och natur.

De två första etapperna om totalt 20 bostäder är färdigställda, fullt uthyrda och inflyttade. Den sista etappen om 12 bostäder är under byggnation och tillträde beräknas ske löpande från juni till september 2021. Låntagaren har stor erfarenhet av liknande projekt med ett tiotal pågående och färdigställda referenser. Det aktuella projektet värderas till ca 48 mkr (värdetidpunkt december 2020) och hittills har ca 36 mkr investerats i byggnationen. Projektet har beviljats investeringsstöd om 12,5 mkr som betalas ut vid färdigställandet.

Bolaget lånar nu in upp till 6 mkr för att refinansiera ett befintligt lån samt för att delfinansiera byggnationen. En annan kapitalresning om ca 4 mkr planeras under Q1 2021 för färdigställandet av den tredje etappen. Lånet löper upp till 24 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Erfaren utvecklare
  • Beviljat investeringsstöd
  • Långt gången byggnation

Capital raised
6 110 000 SEK
Repaid
Number of investors
59
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 24 mån
Annual target for return
8 %
Minimum amount to invest
30 000 SEK
Loan number
#20255-1

This project has been completed and is not available for reservations.