Invest in Tillbyggnad av hyresfastighet i Halmstad

Halmstad

En etablerad fastighetskoncern planerar att utöka sitt befintliga bestånd genom tillbyggnad och renovering av en befintlig hyresfastighet i Getinge, norr om Halmstad. Lånet löper upp till 18 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, aktiepant samt begränsad personlig borgen.

Översikt

En etablerad fastighetskoncern äger och förvaltar en fullt uthyrd hyresfastighet om 90 bostäder och två lokaler i Getinge, ca 25 km norr om Halmstad. Fastighetsägaren har påbörjat utökning och renovering av den befintliga fastigheten genom att bygga till åtta nya vindslägenheter. Ombyggnationen beräknas vara färdigställd Q1 2021. Fastigheten värderas till ca 142 mkr i färdigställt skick med en belåningsgrad om ca 60 %.

Koncernen, i vilken låntagaren är moderbolag, har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och det befintliga beståndet värderas till ca 410 mkr med en uthyrningsgrad om 100 %. Koncernen har sedan tidigare genomfört en kapitalresning via Tessin som återbetalades till investerarna i december 2019.

Bolaget lånar nu in upp till 11 mkr för att delfinansiera ombyggnation och renovering av fastigheten i Getinge. Lånet återbetalas med långsiktig bankfinansiering som har beviljats och som erhålls vid färdigställandet. Lånet löper upp till 18 mån med 11 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, aktiepant samt begränsad personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • Slutfinansiering beviljad
  • Återbetald kapitalresning via Tessin
  • Etablerad koncern - bestånd om ca 410 mkr