Hur påverkas mina investeringar av coronaviruset? Tessin svarar på frågor om det rådande läget. Läs mer

Invest in Försåld nyproduktion med bottenpant

Ljusterö

En fastighetsutvecklare uppför ett bostadsprojekt med 14 bostäder på Ljusterö i Stockholms skärgård. Lånet löper upp till 18 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu den fjärde etappen av ett pågående projekt omfattande 14 bostadsrätter i form av minitvåor, etagelägenheter samt trerummare på Ljusterö. Byggnationen av den aktuella etappen har påbörjats och hittills har ca 6 mkr investerats i markarbeten. Bostäderna beräknas färdigställas i augusti 2021.

I dagsläget är 13 av 14 enheter sålda med upplåtelseavtal. Teamet bakom projektet har tidigare rest kapital via Tessin för färdigställandet av etapp 2 och lånet återbetalades till investerarna i april 2020. Återbetalningen av det aktuella lånet sker genom försäljningsintäkterna från etapp 4 där vinstmarginalen uppgår till ca 17 %.

Bolaget lånar nu in upp till 18 mkr för att delfinansiera byggnationen. Lånet löper upp till 18 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • 13/14 sålda enheter
  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Återbetald kapitalresning via Tessin