Brf Ljusterö Trädgårdar 1 • Ljusterö

Invest in Försåld nyproduktion med bottenpant

En fastighetsutvecklare uppför ett bostadsprojekt med 14 bostäder på Ljusterö i Stockholms skärgård. Lånet löper upp till 18 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu den fjärde etappen av ett pågående projekt omfattande 14 bostadsrätter i form av minitvåor, etagelägenheter samt trerummare på Ljusterö. Byggnationen av den aktuella etappen har påbörjats och hittills har ca 6 mkr investerats i markarbeten. Bostäderna beräknas färdigställas i augusti 2021.

I dagsläget är 13 av 14 enheter sålda med upplåtelseavtal. Teamet bakom projektet har tidigare rest kapital via Tessin för färdigställandet av etapp 2 och lånet återbetalades till investerarna i april 2020. Återbetalningen av det aktuella lånet sker genom försäljningsintäkterna från etapp 4 där vinstmarginalen uppgår till ca 17 %.

Bolaget lånar nu in upp till 18 mkr för att delfinansiera byggnationen. Lånet löper upp till 18 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • 13/14 sålda enheter
  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Återbetald kapitalresning via Tessin

Capital raised
15 430 000 SEK
Repaid
Number of investors
195
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 18 mån
Annual target for return
9 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#20172-1

This project has been completed and is not available for reservations.