Fagus Utveckling AB • Stockholm

Invest in Nyproduktion i toppläge på Lidingö

En erfaren fastighetsutvecklare bygger nu en villa på ca 350 kvm på Lidingö i Stockholm, med utsikt direkt över Lilla Värtan. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt begränsad proprieborgen.

Översikt

En erfaren fastighetsutvecklare uppför nu en villa på ca 350 kvm på Lidingö i Stockholm. Fastigheten ligger i området Torsvik, med utsikt direkt över Lidingöbron. Utvecklaren har tidigare erfarenhet av utveckling i området då de under 2017 och 2020 uppförde två villor i närheten vars marknadsvärde uppgick till ca 30 mkr vardera.

I dagsläget pågår markarbetet och gjutning av platta har påbörjats. Färdigställandet beräknas till november 2021. Projektet har värderats till ca 35 mkr i färdigställt skick (mäklarens uppskattning i januari 2021) med en vinstmarginal om ca 19 %. Teamet bakom bolaget har rest kapital via Tessin tidigare för ett flertal olika projekt varav två av de totalt sju lånen har återbetalats till investerarna under 2020.

Bolaget lånar nu in upp till 8 mkr i en andra kapitalresning för att delfinansiera byggnationen. Ytterligare en kapitalresning om ca 6,5 mkr planeras genomföras under sommaren 2021 för att färdigställa projektet. Lånet löper upp till 12 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt begränsad proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Erfaret team
  • Påbörjad byggnation
  • Två återbetalda kapitalresningar

Capital raised in 3 days
8 330 000 SEK
Repayment postponed
Number of investors
64
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
8 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#21107-2

This project has been completed and is not available for reservations.