Novature AB • Visby

Invest in Färdigställande av försålt projekt i Visby

En fastighetsutvecklare färdigställer nu 22 bostadsrätter i form av vackra trähus på Gotland. Lånet löper upp till 9 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu den första etappen i ett större projekt som omfattar utvecklingen av destinationen Vidhave (f.d. Snäck Camping) på Gotland, ca fem km från Visby centrum. Etapp 1 består av 22 bostadsrätter fördelad i totalt 28 trähus på mellan 46 och 92 kvm. Semesterbyn erbjuder utsikt över havet med tillgång till både strand och skog och ligger ca 2 km från flygplatsen samt färjan.

Interiört arbete pågår i åtta hus parallellt med att resterande mark-och grundarbeten färdigställs. I dagsläget är 21 av 22 enheter sålda med förhandsavtal. 30 % av köparna planeras tillträda i december 2021 och resterande bostäder beräknas tillträdas i mars 2022. Beräknade försäljningsintäkter uppgår till ca 67,5 mkr exklusive tillval med en preliminär vinstmarginal om ca 33 %. Återbetalningen av det aktuella erbjudandet sker genom försäljningsintäkterna.

Enligt plan lånar bolaget nu in upp till 9 mkr för att delfinansiera byggnationen. Ytterligare en kapitalresning om ca 9 mkr planeras genomföras under vintern 2021. Lånet löper upp till 9 mån med 8 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • 21 av 22 enheter sålda
  • Vinstmarginal ca 33 %
  • Långt gången byggnation

Capital raised
9 000 000 SEK
Repaid
Number of investors
1
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 9 mån
Annual target for return
8 %
Minimum amount to invest
100 000 SEK
Loan number
#21139-2

This project has been completed and is not available for reservations.