Nil-Group Oy • Vanda • Finland

Invest in Parhusprojekt med 50 % sålt i Vanda

Ett fastighetsbolag bygger nu åtta bostäder i form av fyra parhus i Vanda, strax norr om Helsingfors. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.
Pågående stomresning
Pågående stomresning

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag uppför fyra parhus i Vanda, strax norr om Helsingfors. Vanda är den fjärde största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. Stomresningen är pågående och bostäderna beräknas färdigställas i augusti 2021.

Hittills har fyra av åtta bostäder sålts och ytterligare tre enheter bokats genom intresseanmälningar. Projektvärdet beräknas uppgå till ca 2,1 MEUR med en vinstmarginal om drygt 20 %. Byggnationen finansieras delvis med försäljningsintäkterna vilket begränsar belåningsgraden till ca 22 %. Teamet bakom projektet har erfarenhet av liknande projekt i området, varav det senast genomförda projektet slutsåldes och färdigställdes under januari 2021.

Bolaget lånar nu in upp till 450 000 EUR för att delfinansiera byggnationen. Till förmån för det aktuella erbjudandet pantsätter projektledarna sina privatägda fastigheter i Helsingfors. Lånet väntas återbetalas genom försäljningsintäkterna från projektet och löper upp till 12 mån med 10 % årsränta. Utöver fastighetspant säkerställs erbjudandet även med proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fyra sålda enheter
  • Påbörjad byggnation
  • Fastighetspant

Capital raised
459 000 EUR
Repaid
Country
Finland
Number of investors
50
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 12 mån
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
3 000 EUR
Loan number
#21102-1

This project has been completed and is not available for reservations.