Mathesa Investments AB • Västsverige

Invest in Expansion av hyresbestånd i Västsverige

Investera i expansionen av en fastighetskoncern med ett befintligt hyresbestånd om ca 470 bostäder värderade till ca 450 mkr. Lånet löper upp till 18 mån med halvårsvisa ränteutbetalningar. Årsavkastningen uppgår till 9 % och säkerställs med aktiepant i koncernens moderbolag samt begränsad personlig borgen från den fysiska ägaren i koncernen.
Fastigheter i Trollhättan
Fastigheter i Trollhättan

Översikt

En fastighetskoncern äger och förvaltar en industrifastighet med utvecklingspotential. Fastigheten har ett attraktivt läge strax norr om Emmaboda centrum och fastighetsägaren planerar nu att hyresgästanpassa fastigheten för drift av en modern serverhall.

Värdet på fastigheten efter anpassning väntas uppgå till 8,8 mkr med en direktavkastning om 12,6 %. Koncernen, vars moderbolag ställer borgen för det aktuella lånet, har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och äger ett bestånd som värderas till ca 40 mkr.

Bolaget lånar nu in upp till 5 mkr för renovering och ombyggnation av fastigheten. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant, proprieborgen samt aktiepant.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • 12,6 % direktavkastning
  • Minsta investering 30 000 kr

Capital raised
10 420 000 SEK
Repaid
Number of investors
99
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 18 mån
Annual target for return
9 %
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#20256-1

This project has been completed and is not available for reservations.