Lenca Properties AB • Nacka

Invest in Förvärv säkerställt med bottenpant i Nacka

En fastighetsutvecklare förvärvar nu en fastighet i Nacka, ca 15 min från Stockholms centrum, i syfte att uppföra totalt 20 bostäder på fastigheten. Lånet löper upp till 18 månader med 8% årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten.
Visionsbild om Ältas nya torg
Visionsbild om Ältas nya torg

Översikt

En fastighetsutvecklare förvärvar nu en fastighet i Älta, Nacka Kommun, ca 17 km från Stockholms centrum i syfte att uppföra 20 bostäder på fastigheten. Älta är ett av områdena som Nacka Kommun planerar att utveckla under de kommande åren. Detaljplanarbetet för totalt ca 950 nya bostäder, förnyat Älta centrum samt lokaler för olika verksamheter är i slutfasen och utbyggnaden beräknas pågå fram till 2030.

Fastigheten tillträds den 25 april 2022 och bygglovsprocessen slutförs kort därefter. Det överenskomna marknadsvärdet för fastigheten vid tillträdet är 27 mkr vilket ger en belåningsgrad om ca 74%. En handpenning om 10% har erlagts av låntagaren som har en gedigen erfarenhet av bostadsrättsprojekt i Stockholm med omnejd. Tre projekt har delfinansierats via Tessin och hittills har totalt fyra lån återbetalats till investerarna.

Bolaget lånar nu in upp till 20 mkr för att delfinansiera förvärvet av fastigheten. Återbetalning väntas ske genom försäljning av de bostadsrätterna som planeras uppföras under 2022/2023. Lånet löper upp till 18 mån med 8% årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten.

Investeringens styrkor

  • Fastighetpant med bästa rätt

  • Erfaren utvecklare med fyra återbetalda lån

  • Eftertraktat läge

Capital raised in 1 day
20 060 000 SEK
Number of investors
170
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 18 mån
Annual target for return
8%
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#22127-1

This project has been completed and is not available for reservations.