Kesälahden Rakennus Oy • Joensuu • Finland

Invest in Sjönära flerbostadshus med bottenpant

Ett finskt fastighetsbolag slutför ett projekt omfattande totalt tre flerbostadshus i Joensuu, Finland. Första etappen är färdigställd och slutsåld och byggnationen av kvarstående 51 bostäder planeras starta under våren 2022. Lånet löper upp till 13 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt.

Översikt

En erfaren fastighetsutvecklare genomför nu ett projekt omfattande totalt tre flerbostadshus i Joensuu, sydöstra Finland. Det första huset inklusive 14 bostäder är slutsålt och färdigställt. Sedan färdigställandet av den första fasen har ritningarna för de två andra flerbostadshusen tagits fram och byggnationen planeras starta under våren 2022.

Det aktuella erbjudandet delfinansierar uppförandet av totalt 51 bostäder på mellan 20-67 kvm. Bygglov är beviljat och hittills har ca 2,7 miljoner € investerats i form av områdets gemensamma garage, grundarbeten samt markförvärv. De två kommande flerbostadshusen har värderats till ca 10,4 miljoner € i färdigställt skick (värdetidpuntk april 2022). Projektet genomförs som ett RS- projekt vilket möjliggör en belåningsgrad om ca 24 %.

Bolaget lånar nu in ca 1,4 miljoner € med möjlighet till överteckning upp till 1,6 miljoner €. Denna finansiering är den första av totalt två kapitalresningar som ska delfinansiera byggnationen och det sista lånet väntas upptas under 2022. Lånet löper upp till 13 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant med bästa rätt.

Investeringens styrkor

  • Första etappen slutsåld och färdigställd

  • Fastighetspant med bästa rätt

  • Erfaren utvecklare

Capital raised in 1 day
1 266 000 EUR
Country
Finland
Number of investors
99
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 13 mån
Annual target for return
10 %
Minimum amount to invest
5 000 EUR
Loan number
#22125-1

This project has been completed and is not available for reservations.