Kungsör Invest AB • Kungsör

Invest in Hyresfastighet med bottenpant utanför Eskilstuna

En fastighetsutvecklare konverterar nu en industribyggnad till en hyresfastighet utanför Eskilstuna. Byggnaden kommer vid färdigställt skick att innefatta 34 hyreslägenheter samt företagslokaler. Lånet löper upp till 19 mån med 8% årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare konverterar nu en industribyggnad med företagslokaler till hyresbostäder i Kungsör, utanför Eskilstuna. Fastigheten är centralt belägen med närhet till allmän service samt kollektivtrafik. I Kungsörs kommun råder det ett underskott av bostäder och efterfrågan på hyreslägenheter i stadskärnan är stor. Företagslokalerna är sedan tidigare uthyrda vilket ger låntagaren ett stabilt kassaflöde under ombyggnationen

Bygglov är beviljat och fastigheten håller i dagsläget på att förberedas med interiör rivning inför ombyggnationen. Byggnaden, som består av tre plan, kommer i färdigställt skick att innefatta 34 hyreslägenheter på övre plan samt de befintliga och uthyrda lokalerna på bottenvåningen. Fastigheten värderas till ca 54 mkr i färdigställt skick med en belåningsgrad om ca 59%. Projektet har beviljats investeringsstöd om ca 7,6 mkr vilket ger en vinstmarginal om ca 29%.

I en första kapitalresning lånar nu bolaget in 10 mkr, med möjlighet till överteckning upp till ca 16 mkr, för att refinansiera ett befintligt banklån samt delfinansiera ombyggnationen. Lånet löper upp till 19 mån med 8% årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt

  • 29% vinstmarginal

  • Kassaflöde under ombyggnation

Capital raised
14 300 000 SEK
Repaid
Number of investors
172
Investment type
Loan
Time to maturity
Upp till 19 mån
Annual target for return
8%
Minimum amount to invest
50 000 SEK
Loan number
#22121-1

This project has been completed and is not available for reservations.