Invester i Ejerlejligheder i ekspansive Nykvarn

Nykvarn

Invester i opførelsen af 57 ejerlejligheder i det centrale Nykvarn. Etape 1 blev afsluttet i 2018, og alle boliger er afsat. Lånet sikres med pant i ejendomme bestående af både etape 1 (eksisterende byggerier) og etape 2. Belåningsgraden i forhold til ejendomsværdien efter færdiggørelse går op til ca. 35,5 %. Lånet løber over ca. 12-24 måneder med en årlig rente på 10 %.

Översikt

Ett bostadsprojekt om totalt 57 bostadsrätter genomförs i centrala Nykvarn, ca fem minuters promenad från tågstationen. Kommunen är en av de mest expansiva i Stockholms län och efterfrågan på bostäder är hög. Kommunikationerna till närliggande större orter som Södertälje, Eskilstuna och Stockholm är goda.

Projektet uppförs i två etapper, där den första etappen är slutförd och samtliga bostäder är tillträdda. Marknadsvärdet på fastigheterna uppgår i dagsläget till ca 37 mkr och när hela projektet är färdigställt uppgår värderingen till ca 90 mkr, vilket ger en belåningsgrad om ca 35,5 %.

Bolaget lånar nu in upp till 12 mkr för att delfinansiera byggnationen av den andra etappen. Etapp 1 delfinansierades genom en kapitalresning via Tessin som återbetalades under 2018. Lånet löper över ca 12 - 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant (i fastigheter som även omfattar de befintliga byggnaderna i etapp 1).

Projektets styrkor

  • Etapp 1 färdigställd och slutsåld
  • Fastighetspant med inomläge ca 20 - 32 mkr
  • Låg belåningsgrad - ca 35 %