Invester i Boliger under opførelse i Nacka

Stockholm

En ejendomsudvikler gennemfører et boligprojekt i Nacka bestående af 12 boliger. Byggeriet er i gang, og konstruktionen samt kælderetagen er opført. Lånet løber op til 20 måneder med et årligt afkast på 10 % og sikres med ejendomspant samt selvskyldnerkaution.

Översikt

En fastighetsutvecklare har byggstartat ett projekt om tolv bostadsrätter i Kummelnäs i Nacka. Försäljningen har påbörjats och sex av tolv bostäder är sålda med bindande förhandsavtal. I dagsläget pågår stomresning av bostäderna och samtliga lägenheter väntas stå inflyttningsklara under Q1 2020.

Bolaget har lång erfarenhet av fastighetsutveckling med ca 25 genomförda fastighetsprojekt i Stockholmsområdet. De har tidigare rest kapital via Tessin i projekten Bostäder med strandnära läge i Nacka, och Smakfulla radhus i Nacka, vilket återbetalades till investerarna under hösten 2018.

Fastigheten förvärvades för ca 17 mkr under hösten 2018 och köpet finansierades med egna insatser. Utvecklaren lånar nu in 8 mkr i syfte att delfinansiera färdigställandet av projektet. Lånet löper upp till 20 mån med en årlig avkastning om 10 % och säkerställs med fastighetspant och proprieborgen.

Projektets styrkor

  • 50 % sålt med bindande förhandsavtal
  • Fastighetspant
  • Tidigare återbetald kapitalresning via Tessin