SOS Barnbyar • Francistown

Invester i Stöd SOS Barnbyar i Botswana

I samarbete med SOS Barnbyar lanserar Tessin nu en insamling inför ett förvärv av ett bostadshus i Francistown, Botswana. Totalt planeras åtta hus att införskaffas som ska rustas upp i enlighet med SOS Barnbyars standard, med målsättningen att ge nya hem till åtta stycken SOS familjer.

Översikt

I samarbete med SOS Barnbyar lanserar Tessin nu en insamling till köpet av ett bostadshus om 2-3 rum och kök i Botswana. SOS Barnbyar har verkat i Botswana sedan 1986 och driver idag barnbyar i städerna Serowe, Tlokweng och Francistown. Det aktuella huset för denna insamling kommer att vara en del av ett större projekt i staden Francistown där totalt åtta bostadshus planeras att införskaffas under 2022. Planen är att husen ska köpas och sedan rustas upp för att uppnå SOS Barnbyars standard.

SOS Barnbyars målsättning med att uppföra integrerade barnbyar är att underlätta för familjerna att förenas med det övriga lokalsamhället och möjliggöra ett bredare nätverk med en naturlig koppling till lokala samhällsfunktioner. Målet med projektet är att ge nya boenden i lokalsamhället för åtta SOS familjer. I varje familj bor mellan 5-8 barn som får växa upp och bli sitt starkaste jag.

Tessin samlar nu in ca 235 000 kr för att möjliggöra förvärvet av ett av husen i Francistown. Tessins bidrag till insamlingen sker genom att detta års julklappar till medarbetarna skänks till projektet till ett värde av ca 32 000 kr. Insamlingen kommer att pågå fram till den 31 december och allt kapital över det primära målet om 235 000 kr bidrar även till upprustning och inköp av vitvaror, möbler samt inredning. Renoveringen kommer att pågå i ca 24 månader och uppföljning av projektet sker med löpande nyhetsuppdateringar från SOS Barnbyar fram tills att inflyttning sker.

Ditt bidrag möjliggör

  • Förvärv av ett bostadshus i Francistown
  • Renovering enligt SOS Barnbyars standard
  • Inköp av vitvaror, möbler och inredning
  • Barn kan växa upp i trygghet
  • Minsta donation 500 kr

Restkapital på 14 dage
288 500 SEK
Antal investorer
128
Investeringstype
Donation
Løbetid
ca 24 mån
Årligt mål for afkast
-
Minimumsinvestering
500 SEK
Lånenummer
#21191-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.