Invester i Ombygning af 20 ejendomme

Upplands-Bro

En ejendomsudvikler ombygger en tidligere herregård til ejerlejligheder i Upplands-Bro. Der er bevilget byggetilladelse, og byggeriet starter i løbet af Q2 2019. Lånet løber op til 12 måneder med 10 % i årlig rente og sikres med ejendomspant og selvskyldnerkaution.

Kök
Kök

Översikt

En fastighetsutvecklare har förvärvat en herrgård i Upplands-Bro i syfte att bygga om den befintliga fastigheten till hyresrättsbostäder. Fastigheten förvärvades för ca 8,5 mkr och tillträddes under våren 2019. Bygglov har beviljats och renoveringsarbetet påbörjas inom kort.

Fastigheten värderas till ca 24 mkr efter färdigställandet och belåningsgraden uppgår till ca 75 %. Till förmån för det aktuella projektet pantsätts även en befintlig hyresfastighet i Bromma, som värderas till ca 50 mkr med en belåning på ca 80 %.

Bolaget lånar nu in upp till 10 mkr för att delfinansiera projektet i Upplands-Bro samt mindre renoveringsarbeten på hyresfastigheten i Bromma. Lånet löper upp till 12 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Projektets styrkor

  • Fastighetspant
  • Moderbolagsborgen
  • Naturnära område med goda kommunikationer