Kiinteistö-Silta Oy • Esbo • Finland

Invester i Förvärv och konvertering till bostäder i Esbo

En fastighetsutvecklare förvärvar nu ett lokalutrymme i ett befintligt bostadsaktiebolag i Esbo inför konvertering till fyra lägenheter. Lånet löper upp till 10 mån med 8 % årsränta och säkerställs med aktiepant samt personlig borgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare förvärvar nu ett lokalutrymme inför konvertering till fyra lägenheter i ett befintligt bostadsaktiebolag i Esbo, strax väster om Helsingfors. Esbo är den andra största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. Totalt 235 kvm kommer att förädlas till fyra lägenheter på mellan 40-78 kvm. Färdigställande och tillträde är beräknat till Q1 2022.

Marknadsföringen av bostäderna påbörjas i samband med färdigställandet. Det totala marknadsvärdet för de fyra bostäderna i färdigställt skick uppskattas till ca 1,15 MEUR (värdetidpunkt september 2021) med en belåningsgrad om ca 52 %.

Bolaget lånar nu in upp till 300 000 EUR i en första kapitalresning för att delfinansiera förvärvet av lokalutrymmet samt påbörja byggnationen. En andra kapitalresning väntas genomföras under vintern 2021 i syfte att finansiera färdigställandet. Lånet löper upp till 10 mån med 8 % årsränta och säkerställs med aktiepant samt personlig borgen.

Investeringens styrkor

  • Eftertraktat område
  • Vinstmarginal ca 20 %
  • Minsta investering 3 000 EUR

Rejst kapital
303 000 EUR
Tilbagebetalt
Land
Finland
Antal investorer
49
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 10 mån
Årligt mål for afkast
8 %
Minimumsinvestering
3 000 EUR
Lånenummer
#21151-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.

Opret konto