Norsvik Development Oy • Vichtis • Finland

Invester i Förvärv med bottenpant i Vichtis

Ett fastighetsbolag bygger nu 10 lägenheter i Vichtis, en kommun i nordvästra delen av Storhelsingfors. Lånet löper upp till 6 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, proprieborgen samt aktiepant i bostadsaktiebolaget.

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag planerar att genomföra ett markförvärv i Vichtis, strax norr om Helsingfors, inför byggnation av 10 lägenheter i form av två radhus. Marken köptes i juni 2020 för ca 195 000 € och tillträds i mitten av oktober. Bygglov är inskickat och markarbetet planeras starta kort efter tillträdet så snart bygglov har blivit beviljat.

Projektets marknadsvärde har uppskattats till ca 2,68 MEUR i färdigställt skick (mäklarens uppskattning i juni 2020) och vinstmarginalen väntas uppgå till ca 34,5 %. Husen byggs av KNAUF Prefab Constructions -moduler vilket gör att produktionstiden är kort, ca 2-3 månader.

Bolaget lånar nu in upp till 500 000 € för att finansiera markförvärvet samt delfinansiera byggnationen. Återbetalningen sker genom bankens byggkreditiv som redan är beviljat och som betalas ut när ca 80 % av byggnationen är klart. Lånet löper upp till 6 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, proprieborgen samt aktiepant i bostadsaktiebolaget.

Investeringens styrkor

  • Bottenpant
  • Beviljat byggkreditiv
  • Vinstmarginal om 34,5 %


Kapitalresningen genomförs i samarbete med Tessins finska dotterbolag Groundfunding.fi.

Rejst kapital
504 000 EUR
Tilbagebetalt
Land
Finland
Antal investorer
37
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 6 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
5 000 EUR
Lånenummer
#20165-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.