Framfast Ludvika 5:53 Förvaltning AB • Ludvika

Invester i Byggstartat projekt med investeringsstöd

Investera i uppförandet av 38 byggstartade hyresrätter, ca 10 min från centrala Ludvika. Lånet löper upp till ca 17 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Översikt

En fastighetsutvecklare uppför nu 38 sjönära hyresrätter ca 10 min från centrala Ludvika. Projektet, som värderats till 58 mkr (värdetidpunkt juni 2020), har byggstartat och det första huset är rest. Gjutning av grunder pågår samtidigt som resterande hus produceras i fabrik med löpande leverans till Ludvika. Det aktuella lånet refinansieras med slutfinansiering via bank samt statligt investeringsstöd om 18,8 mkr. Alternativt säljs hela projektet i vilket fall återbetalningen av det aktuella erbjudandet sker genom försäljningsintäkterna.

Teamet bakom bolaget har genomfört flertalet kapitalresningar via Tessin och hittills har åtta bostadsrättsprojekt om totalt ca 115 mkr återbetalats. Nu planerar bolaget att utöka verksamheten med byggnation av hyresrätter och en bred portfölj med flertalet hyresrättsprojekt har skapats. Samtliga projekt i pipen har erhållit bygglov och tre har beviljats investeringsstöd.

Bolaget lånar nu in upp till 14 mkr i en andra kapitalresning för att delfinansiera byggnationen. Första resningen genomfördes i maj 2020 och en sista resning planeras till vintern 2020. Lånet löper upp till 17 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Byggnation i full gång
  • Beviljat statligt investeringstöd
  • Återbetalda projekt om 115 mkr

Rejst kapital
14 710 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
110
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 17 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#20188-2

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.