Aligera Fastigheter • Lindvallen

Invester i Nybyggede boliger på fjeldet i Sälen

Invester i opførelsen af nye ejerlejligheder i den populære skisportsby Lindvallen i Sälen. Projektet omfatter 48 lejligheder, som bygges i to etaper. Der er bevilget byggetilladelse og salget starter i maj måned. Investeringen løber med 9,5 % i årligt afkast med tilbagebetaling efter 18-24 måneder.

Översikt

Ett fastighetsbolag med ett samlat fastighetsvärde om 290 mkr planerar att bygga bostadsrätter i Sälen.

Bolaget har under 2016 rest kapital via Tessin i projektet Växande hyresbestånd i centrala lägen, där projektbolaget delfinansierade förvärv av sina nya fastigheter i Skara och Töreboda. I slutet av året gjordes nya förvärv av fyra fastigheter som omfattade ytterligare 40 nya bostäder.

Bolaget planerar nu att utöka sitt verksamhetsområde med nyproduktion av bostädsrätter i Lindvallen, Sälen. Skidområdet drivs av Skistar som har en stark efterfrågan på fjällboende, vilket möjliggör uthyrning av bostäderna under högsäsong. Bygglov är beviljat för 48 bostadsrätter och försäljning av etapp 1 kommer att startas under maj månad. Byggstart för första etappen sker i april 2017 med tillträde strax efter årsskiftet. Byggstart för etapp 2 väntas ske vid årsskiftet med planerad inflyttning under sommaren 2018.

Fastighetsbolaget tar nu in ca 20 mkr i lån för att delfinansiera genomförandet av projektet. Lånet löper på 18 - 24 månader med 9,5 % årsavkastning och aktiepant i ett dotterbolag.

Projektets styrkor

  • Stark efterfrågan på fjällboende
  • Möjlighet till uthyrning genom Skistar
  • Bolag med stort fastighetsbestånd och sund belåning

Rejst kapital
12 230 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
127
Investeringstype
Lån
Løbetid
18-24 måneder
Årligt mål for afkast
9,5 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#17106-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.