Xlnt Living • Barkarby

Invester i Mobile ejerlejligheder i Barkarby

Invester i opførelsen af 88 ejerlejligheder i det nordlige Stockholm, som har fået bevilget investeringsstøtte fra staten. Investeringen løber med 10 % årligt afkast med tilbagebetaling efter 12-18 måneder.
Baksidan av modula bostäderna
Baksidan av modula bostäderna

Översikt

En prisbelönt bostadsutvecklare planerar att uppföra studentbostäder i norra Stockholm. Affärsidén är att skapa mobila och flexibla bostäder med effektiv byggnadsprocess för att minska kostnader såväl som produktionstid.

Projektet består av 88 hyresrätter om ett rum och kök med 27,5 kvm. Bolaget har ingått ett avtal med kommunen om att arrendera fastigheten med option för permanent köp när detaljplanen vunnit laga kraft. Tillfälligt bygglov har beviljats och byggstart är planerad till mars 2018. Inflyttning beräknas ske innan årsskiftet 2018/2019.

Projektet har beviljats statligt investeringsstöd om ca 28 mkr som utbetalas i samband med att bostäderna färdigställs. Investeringsstödet ligger till grund för refinansiering av lånet.

Bostadsutvecklaren lånar nu in ca 10 mkr för att delfinansiera uppförandet av de 88 hyreslägenheterna. Lånet säkerställs med proprieborgen samt personlig borgen och löper med 10 % årlig avkastning med återbetalning efter 12 - 18 månader.

Projektets styrkor

  • Statligt investeringsstöd
  • Personlig borgen
  • Hög efterfrågan på hyresbostäder

Rejst kapital
10 190 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
103
Investeringstype
Lån
Løbetid
12-18 måneder
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#18103-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.