Polhemsgatan 28 Förvaltning AB • Karlskrona

Invester i Renovering och ombildning i Karlskrona

En fastighetskoncern belånar en fullt uthyrd fastighet för att möjliggöra renoveringen och försäljningen av 20 bostadsrättslägenheter i centrala Karlskrona. Fem av 20 bostäder är sålda med bokningsavtal och tillträde kommer att ske löpande under våren, parallellt med att renoveringarna färdigställs. Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, pant i bostadsrätt samt proprieborgen.

Översikt

En etablerad fastighetskoncern som äger fastigheter till ett samlat värde om cirka 236 mkr, genomför nu en ombildning i centrala Karlskrona. Fastigheten inrymmer sammanlagt 20 lägenheter som just nu håller på att totalrenoveras. Teamet bakom bolaget har sex tidigare återbetalda projekt via Tessin, bland annat i "Förvärv och ombyggnation i toppläge" och Nyproduktion och ombildning i Mälardalen.

Försäljning av bostäderna har påbörjats och totalt har fem bokningsavtal tecknats. Tillträde kommer att ske löpande i takt med att renoveringarna genomförts. Återbetalning av det aktuella lånet planeras ske genom försäljningsintäkter från de ombildade bostadsrätterna, som beräknas uppgå till ca 55 mkr.

Bolaget lånar nu in upp till 6 mkr för renoveringen av fastigheten i Karlskrona. Projektet finansieras delvis genom att belåna en fullt uthyrd hyresfastighet i Karlskrona som ägs av koncernen och som är värderad till ca 28,5 mkr (värdetidpunkt oktober 2019). Lånet löper upp till 18 mån med 10 % årsränta och säkerställs med fastighetspant, pant i bostadsrätt i centrala Stockholm samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant
  • Fastighetsbestånd om ca 236 mkr
  • Återbetalda kapitalresningar via Tessin

Rejst kapital
6 090 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
94
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 18 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#20181-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.