Novature AB • Gotland

Invester i Förvärv och utveckling av Snäck Camping

Ett fastighetsbolag förvärvar nu sju fastigheter som idag utformar Snäck Camping strax norr om Visby inför byggnation av en ny turistanläggning. Lånet löper upp till ca 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheter, aktiepant samt proprieborgen.

Översikt

Ett fastighetsbolag förvärvar de sju fastigheterna som idag utformar Snäck Camping strax norr om Visby. På området kommer en klimatneutral turistanläggning att byggas med ett hundratal semesterstugor, hotell samt serviceområden. Marken är totalt ca 10 hektar strandtomt med havsutsikt och serviceområden. Området har färdig detaljplan för att förverkliga projektet.

Till förmån för det aktuella lånet pantsätts sex fastigheter som värderas till totalt ca 45,4 mkr i en byggrättsvärdering (värdetidpunkt oktober 2020) med en belåningsgrad om ca 52,7 %. Första etappen efter förvärvet omfattar byggnationen av den första stugbyn med 22 bostäder i BRF-form. Ansökan för bygglov är inskickad och väntas beviljas i november 2020. Stugbyn beräknas färdigställas under Q4 2021.

Bolaget lånar nu in upp till 22 mkr för att finansiera förvärvet av fastigheterna. Lånet återbetalas genom försäljningsintäkterna från första etappen av stugbyn. Lånet löper upp till 24 mån med 10 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheterna, aktiepant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Färdig detaljplan
  • Erfaret team

Rejst kapital
22 020 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
166
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 24 mån
Årligt mål for afkast
10 %
Minimumsinvestering
50 000 SEK
Lånenummer
#20129-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.