OPM Development AB • Malmö

Invester i Förvärv på Tessins väg i Malmö

En erfaren fastighetsutvecklare förvärvar en fastighet i centrala Malmö. I dagsläget bedrivs en parkeringsverksamhet med treårigt hyreskontrakt på fastigheten och planen är att i ett senare skede bygga bostäder. Lånet löper upp till 36 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant samt proprieborgen.

Översikt

En etablerad fastighetskoncern förvärvar nu en fastighet med attraktivt läge i området Ribersborg i centrala Malmö. I dagsläget bedrivs parkeringsverksamhet på fastigheten innefattande 66 parkeringsplatser med arrendeavtal för de kommande tre åren. I närområdet finns allt från shoppingcenter till havsbad samt goda kommunikationer såsom Malmö Centralstation, Öresundsbron och Malmö Airport.

Marknadsvärdet på fastigheten i befintligt skick har uppskattats till ca 8,9 mkr (värdetidpunkt augusti 2020) med en belåningsgrad på ca 56 %. Ansökan om planändring med förslag om byggnation av bostäder så snart arrendeavtalet löpt ut har skickats in. Ett av de borgensåtagande moderbolagen har mångårig erfarenhet av fastighetsförvaltning och äger ett bestånd om ca 51 000 kvm värderat till ca 800 mkr.

Bolaget lånar nu in upp till ca 5 mkr för att delfinansiera fastighetsförvärvet. Lånet löper upp till 36 mån med 9 % årsränta och säkerställs med bottenpant i fastigheten, aktiepant samt proprieborgen.

Investeringens styrkor

  • Erfaret team
  • Fastighetspant med bästa rätt
  • Befintligt bestånd om ca 800 mkr

Rejst kapital
5 040 000 SEK
Tilbagebetalt
Antal investorer
67
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 36 mån
Årligt mål for afkast
9 %
Minimumsinvestering
30 000 SEK
Lånenummer
#20213-1

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.