NH Nordic Oy • Esbo • Finland

Invester i Försålt parhusprojekt centralt i Esbo (del 2)

Ett fastighetsbolag förvärvar en fastighet inför byggnationen av fyra parhus i Esbo, Finland. Lånet löper upp till 6 mån med 12 % årsränta och säkerställs med proprieborgen samt personlig borgen.

Översikt

Ett finskt fastighetsbolag förvärvar ett bostadsaktiebolag inklusive en fastighet i Esbo, strax väster om Helsingfors. Esbo är den andra största staden i Finland och ingår i huvudstadsregionen med bra kommunikationsmöjligheter till bland annat Helsingfors centrum. På fastigheten kommer åtta bostäder i form av fyra parhus uppföras under 2021-2022. Byggnationen planeras starta under Q3 2021.

I dagsläget är alla de åtta bostäderna bokade med bokningsavtal som kan omvandlas till köpeavtal när bygglov blir beviljat. Ansökan om bygglov skickas in under april och väntas godkännas inom ca 2-3 månader. I samband med godkännandet planeras återbetalningen av det aktuella erbjudandet ske. Projektvärdet beräknas uppgå till ca 4,86 MEUR med en vinstmarginal om ca 16 %. Byggnationen finansieras delvis genom försäljningsintäkterna vilket begränsar belåningsgraden till ca 27 %. Teamet bakom bolaget har tidigare genomfört kapitalresningar via Tessins dotterbolag i Finland som återbetalats till investerarna.

Projektet omfattar initialt två kapitalresningar med två olika låntagare och säkerhetsstrukturer. Fastighetsbolaget lånar nu in upp till 420 000 EUR för att delfinansiera förvärvet av bostadsaktiebolaget. Lånet löper upp till 6 mån med 12 % årsränta och säkerställs med proprieborgen samt personlig borgen. Parallellt lånar bostadsaktiebolaget upp till 515 000 EUR för att refinansiera ett befintligt lån i samband med förvärvet. Se det erbjudandet här.

Investeringens styrkor

  • Låg belåningsgrad
  • Alla bostäder bokade
  • Tre återbetalda lån via Groundfunding

Rejst kapital
424 000 EUR
Tilbagebetalt
Land
Finland
Antal investorer
53
Investeringstype
Lån
Løbetid
Upp till 6 mån
Årligt mål for afkast
12 %
Minimumsinvestering
3 000 EUR
Lånenummer
#21110-2

Dette projekt er afsluttet, og vi modtager ikke længere reservationer.